Tofaş Tedarikçi Bilgi Paylaşım Toplantısı Bursa’da Büyük Bir Katılımla Gerçekleşti.
Türk otomotiv sektörünün öncü firması Tofaş’ın her yıl düzenlediği, Tedarikçi Bilgi Paylaşım Toplantısı Bursa’da yapıldı. Bu yıl, “Birlikte Büyüyoruz” ana temasıyla gerçekleştirilen toplantıya, Tofaş’ın işbirliği içerisinde olduğu tedarikçi firmalardan yaklaşık 350 katılımcının yanısıra 120 Tofaş çalışanı katıldı.

Fiat Group Purchasing CEO’su Scott Garberding’in davetli konuşmacı olarak katıldığı toplantıda; Tofaş CEO’su Kamil Başaran, Satınalma Direktörü Yüksel Öztürk, Endüstriyel Operasyonlar Direktörü Akın Aydemir ile Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş da konuşmalarıyla yer aldı. Toplantıda, otomotiv sektörünün gelişimi ve global pazarlar hakkında bilgiler aktarılırken, Tofaş’ın yeni ürün projeleriyle birlikte, sektördeki maliyet rekabetçiliği ve Tofaş’ın tedarikçi gelişimine verdiği önem üzerinde duruldu.

Tofaş ve yan sanayi işbirliğindeki başarılara vurgu yapan ve beklentilerini aktaran Tofaş CEO’su Kamil Başaran; “Otomotiv; ana sanayisi, tedarikçileri, bayisi ve diğer tüm alanlarıyla bir değerler zinciri.  Bu zincirin her bir halkasının birlikte büyüyüp gelişmesi çok önemli… Bu gelişim sürecinde ve küresel sektörün zorlu rekabet ortamında bizleri, Ar-Ge yetkinliklerimiz öne çıkaracak.

Tedarikçilerimiz, bilgi birikimi ve yatırımlarıyla, dünyanın başlıca üreticileri için ürün tasarlayıp üreterek küresel çapta konumunu güçlendirdi, bu başarıyla gurur duyuyoruz. Tofaş olarak yan sanayimizle çıktığımız gelişim yolculuğunda başarılarımızı daha ileriye taşımak için güçlü ve rekabetçi tedarikçilerimizle omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Tedarikçi Bilgi Paylaşım Toplantısı, işbirliği yapılan firmalara, 3 büyük dalda verilen ödül töreniyle sona erdi.

Ödül Alan Kuruluşlar:
Kalite ve Performans Ödülü : Beyçelik, Bosch, Continental, Martur, Norm Civata, Üks-Üçler Kelepçe
• Performans – Yedek Parça  : Kale Balata, Opet Fuchs
• Performans – Endirekt Malzeme : DHL Express, Tepe Güvenlik
Teknik Öneri SuPer Ödülü        : Yazaki
İşbirliği Geliştirme Ödülü – Direkt Malzeme : A-Plas, Aka, Arıkan, Autolıv, Dytech, Henkel
Lancia Alfa Romeo Fiat Jeep Fer-Mas Fer-Mas Fer-Mas Bilgi Toplumu Hizmetleri